web Inkt: De wondere wereld achter dit essentiële goedje - ZakelijkePennen.nl

10% korting bij 2 artikelen of meer

De wondere wereld van inkt: Ontdek de magie achter dit essentiële goedje

Inkt is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven voor veel mensen. Van het ondertekenen van belangrijke documenten tot het afdrukken van foto's, inkt speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Maar wat is inkt precies en hoe werkt het?

Wat is inkt?

Inkt is een vloeibare substantie die gebruikt wordt om te schrijven, printen of te tekenen. Het bestaat uit verschillende componenten zoals kleurstoffen, oplosmiddelen, harsen en additieven. Afhankelijk van het doel van de inkt kan de samenstelling verschillen.Een set van 5 vulpennen met inkt in de kleuren blauw of zwart, met een puntdikte van 2.6mm of 3.4mm beschikbaar.

Soorten inkt

Er zijn verschillende soorten inkt die elk hun eigen eigenschappen hebben en voor verschillende toepassingen gebruikt worden.

  1. Pigmentinkt: pigmentinkt is een soort inkt die bestaat uit kleine deeltjes van gekleurde pigmenten die opgelost zijn in een vloeistof. Het voordeel van pigmentinkt is dat het een hoge kleurvastheid heeft en minder gevoelig is voor vervaging door licht.

  2. Dye-inkt: dye-inkt is een inkt die bestaat uit kleurstoffen die opgelost zijn in een vloeistof. Dye-inkt wordt vaak gebruikt in printers omdat het snel droogt en een hoge kleurdiepte heeft. Het nadeel van dye-inkt is dat het gevoelig is voor vervaging door licht en water.

  3. UV-inkt: UV-inkt is een inkt die gebruikt wordt voor speciale toepassingen zoals het bedrukken van plastic, metaal en glas. UV-inkt droogt snel en is bestand tegen vervaging door licht.

Een set van 5 balpen navullingen in de kleuren zwart, blauw of rood beschikbaar.

Hoe werkt inkt?

Inkt werkt door middel van capillaire werking. Dit betekent dat de inkt in kleine openingen van bijvoorbeeld een pen, printer of stempel wordt getrokken. Hierdoor kan de inkt op het oppervlak worden aangebracht. Bij het schrijven met een pen, wordt de inkt bijvoorbeeld door middel van zwaartekracht en wrijving op het papier aangebracht. Bij printers wordt de inkt door middel van kleine nozzles op het papier gespoten.

Plaats commentaar